Дом на културата Искър

Балетно студио "Модерато"

Балетно студио "Модерато" е съвременна школа за балет, основана през 2002 г. В школата се изучават различни стилове от модерния балет като: джаз, street-dance, mtv-dance, характерни (индийски, унгарски, руски, испански) танци, както и основните движения на класическия екзерсиз като основа за правилната постановка на тялото.
Учебната програма в студиото се провежда по методики и системи, съобразени с възрастта на децата. Тя създава двигателни навици, които обуславят правилното и хармонично оформяне и развитие на  тялото на детето. Чрез достъпни за децата упражнения и комбинации се усвояват основите на красивото и грациозно изкуство балет.

Главен художествен ръководител и основател на студиото е Кристина Огнянова-Тодорова, завършила класически балет в Националното училище за танцово изкуство и с отличие "балетна педагогика" в НМА "Проф.П.Владигеров" при изтъкнатата балерина и педагожка проф.Калина Богоева. Като хореограф поставя танците в постановки на оперетата "Царицата на чардаша" от И.Калман и мюзикъла "Алиса в страната на чудесата" от Ал.Йосифов.
Децата от школата участват в много концерти и печелят награди във фестивали и конкурси: "Знаме на мира", VІІ и VІІІ Фестивали на танцовото изкуство – София, 2008 и 2009 г. – две първи и една втора награда и др.

За контакти: 0888222884

График:
понеделник и сряда
18.00-20.00 ч.

Балетна школа "2 Dance"

Балетна школа "2 Dance" отваря врати през 2011 г. и бързо се развива и разраства. Високият професионализъм и голямата любов на педагозите към балета и към децата бързо дават своите резултати. Основното лице и типичната характерна линия в постановките на "2 Dance" са действените танци и сюжетната линия, на която хореографите особено държат. Възпитаниците на школата печелят награди и дипломи и участват активно в много концерти, конкурси и фестивали. Стъпвайки на голяма сцена, децата се докосват до истинското професионално творчество и се потапят в изящността, красотата и финеса на изкуството балет.

Константина Ханджиева е един от основателите на школата. Завършва класически балет в Националното училище за танцово изкуство и балетна педагогика в НМА "Проф.Панчо Владигеров". Солистка е на балет "Арабеск" и преподавател в НУТИ.
Мария Чобанова завършва балетна педагогика в НМА "Проф.Панчо Владигеров". Специалист с дългогодишен опит в обучението по класически танц в много школи и училища.

За контакти: 0889 488188

График:
понеделник и сряда
17.00-19.00 ч.

Школа "Слънчице"

Школата е основана и ръководена от Мими Атанасова и съществува повече от 15 години. В нея децата работят с различни материали и техники, усещат широките възможности, които им дава изобразителното изкуство да изразят себе си, своето усещане за света, чувства, мисли, мечти!
В ателието с много старание децата овладяват майсторството за изработване на бижута от керамика, рисуване върху стъкло, текстил, керамични материали, създаване на апликации с природни и други материали.
Ежегодно се организират пленери през пролетната ваканция и летни лагери, които дават възможност на децата да опознаят България, да посетят различни исторически места и природни забележителности. Рисувайки сред природата "малките слънчица" стават по-наблюдателни, чувствителни, възпитават в себе си усет към красивото и любов към природата. Така изграждат добри навици на общуване, установяват дълготрайни приятелски взаимоотношения, учат се да си помагат и да работят в екип, да бъдат търпеливи и толерантни.

За контакти: 0896 650400

График:
събота
10.30-12.00 ч.

Детска вокална група "Звездица"

В детска вокална формация "Звездица" деца на възраст от 5 до 12 години разучават детски и фолклорни песни. Участват във фестивали, конкурси, концерти и телевизионни формати.
Формацията приема нови изпълнители.
Ръководител на групата е музикалният педагог Кина Вълчева.За контакти:
0879 000427

График:
всяка събота
от 14 до 16 ч.

Школа по китара

В програмата на Школата освен овладяването на инструмента китара, се изучават и произведения на класически и съвременни композитори. Децата се потапят в артистична, творческа атмосфера и изграждат отношението си към музиката и изкуството като цяло.

Ръководител на школата е Огнян Весков – изпълнител и преподавател по китара в Нов български университет, солист на биг бенда на БНР, бивш китарист на "Акага" и "Тоника СВ", студиен и концертиращ музикант, участвал в съвместни изяви с Natalie Cole, Randy Brecker, Jamie Davis и др., участник в записите на музиката на много български и чужди кинопродукции.

За контакти: 0888 476940

ogiveskov@gmail.com


График:
понеделник, вторник, сряда и четвъртък
18.00-19.00 ч. събота
10.00-12.00 ч.

Карате-клуб "Фунакоши"

Клубът е създаден през 2006 г. и предлага тренировки по карате за деца и младежи. В клуба се практикува шотокан карате до като изкуство, а не в неговата спортно-състезателна форма. Целта е работа с децата и всички трениращи за тяхното здраве, самоконтрол, уважение, чест и всички качества, в които възпитава Бушидо, изхождайки от максимата, че карате до е не само изкуство, морал и хармония - то е път в живота.


Главен инструктор в клуба е Цветомир Господинов ІІ дан - практикува карате до от 1997 г. Защитил е първата си майсторска степен през 2005 г. пред сенсей Садашиге Като VІІІ дан – главен инструктор на IJKА - Европа. През 2010 г. защитава и втори дан отново пред IJKA. Сертифициран фитнес инструктор и специалист по хранене по системата на C.O.R.F.I.T. от 2006 г. Бакалавър по психология от НБУ, квалифициран треньор по Карате от НСА с множество допълнителни специализации и стажове в областта на образованието и спорта.За контакти: 0885 007746

График:
понеделник и сряда
19.00-21.30 ч.
събота
13.00-15.00 ч.

Ателие "Пъстри мечти"

В ателие по приложни изкуства "Пъстри мечти" децата получават задълбочени знания и умения, свързани с изкуството.
Добре дошли са деца и ученици, кандидати за художествени училища, деца с нарушения в говора и развитието с или без дарби в областта на изкуствата.
„Пъстри мечти“ организира следните дейности:
приложни изкуства, съчетани с арт-терапевтични техники на себеизразяване;
основи на керамиката и скулптурата, функционални изкуства; подготвителни курсове за кандидатстващи ученици в специализирани художествени училища.

Ръководителят Таня Беева е завършила специална педагогика и педагогика на изобразителното изкуство, като интересите й към арт-терапията прерастват в създаденото от нея ателие за дейности по интереси, по-специално приложни изкуства.
Преподавателите – Силвия Маркова и Елена Вутова - са завършили Националната художествена академия. С активна творческа биография и богат опит в работата с деца.За записване и информация: 0896 87 34 87 и 0895 778783 – Таня Беева

 

График:

неделя
10.00 до 11.30/12.00 ч. – два учебни часа

вторник 
17.00 до 18.30/19.00 ч. – два учебни часа

Танцов клуб "ХороТропанка"

 В танцов клуб "ХороТропанка" се изучават български народни танци. Тук можете да срещнете нови приятели, да се разтоварите от натоварения работен ден, да прекарате времето си приятно и весело.
За контакти: 0889 928022 - Филип ПоповГрафик:
понеделник
20.00 - 21.00 ч.
вторник, четвъртък и петък
19.00 – 20.00 ч.

Спортно дружество "Спортни таланти"

Спортно дружество "Спортни таланти" е сдружение на треньори и родители, създадено 2012 година. Основната му цел е да създава условия за спортуване на децата, както и безопасна, приятна атмосфера за практикуване на спортни занимания.
Школата предлага забавни и атрактивни занимания с и без уреди, много игри и танци. Акцентът е върху масовия спорт и здравословния начин на живот. Хармонично развиване чрез движения, за предотвратяване на хиподинамията (обездвижването) и затлъстяването при подрастващите, които са основни проблеми на XXI век.
В тренировките по художествена гимнастика и мажоретки децата ще имат възможност да практикуват и да бъдат част от тези красиви, елегантни и атрактивни спортни дейности, както и да се докоснат до хармонията от грациозни движения, музика и танц.
Тренировките имат за цел:

- всестранно физическо развитие на подрастващите деца и девойките;
- формиране на красива фигура, пластичност и изящество на движенията;
- развиване на двигателни качества - гъвкавост, издръжливост, сила, бързина, координация, както и морални качества за отговорност, трудолюбие и самодисциплина;
Скъпи родители, ако искате вашето дете да се забавлява, спортува и израства, развивайки своята двигателна и музикална култура, заповядайте на нашите занимания!

 

За контакти и предварително записване:
Александра Босакова
Тел.: 0883489433
E-mail: alex.bosakova@gmail.com
https://www.sportnitalanti.org/
https://www.facebook.com/Sports.talents.gymnastics/

График:
Събота и неделя
10.00 – 11.00 ч. - Художествена гимнастика
11.30 – 12.30 ч. - Мажоретки

Актьорска студия "Арте"

Актьорски студия АРТЕ

Актьорска студия "Арте" е наскоро създадена театрална школа за деца, но вече спечелила първата си награда от детско-юношеския театрален фестивал "Сцена край морето" в Поморие.
Студия "Арте" има за цел да потопи децата в магията на театъра и киното, смело и отговорно да влизат в образа на дадения персонаж, да могат чрез своята емоция да придадат живот на спектакъла. Да открият нови приятели, да се забавляват и да превърнат живота си в изкуство. В актьорска студия "Арте" се изучават: актьорско майсторство, техника на говора, сценична реч, сценичен бой, сценично движение, различни танцови хореографии и история на театъра и киното.
За актьорска студия "Арте" работи екип от млади и амбициозни хора, сценографи и хореографи, а ръководител на студията е Илчо Димитров.
Илчо Димитров е завършил НАТФИЗ през 2011 г. в класа на проф. д-р Атанас Атанасов.
Участвал в постановки на НТ "Иван Вазов", Сатиричен театър "Алеко Константинов", Младежки театър "Николай Бинев" и др.
За контакти:
0894 38 33 93 - Илчо Димитров
0898 60 11 12 - Красимира Костова
E-mail: ikarte1102@gmail.com

 

График:
събота
10.00-13.00 ч.
13.00-16.00 ч.
неделя
10.00-13.00 ч.

Танцспорт клуб "ЛОТОС"

Историята на Танцспорт клуб "ЛОТОС" започва през 1989 г. Вече 25 години клубът обучава любители на елегантните бални и латино танци от всички възрасти. Времето, прекарано в танцовата зала се превръща в приятен релакс, разтоварващ от стреса на ежедневието; възможност за общуване с нови, интересни хора; начин да се откъснем от сивотата и грижите и да се потопим в емоционалния свят на музиката и красивите движения. Създатели и ръководители на клуба са професионалните треньори и учители по спортни танци, възпитаниците на Националната спортна академия Светла и Красимир Николови - състезатели в най-високия клас "Международен", десеткратни шампиони на България по стандартни танци в клас "Сеньори", треньори и съдии с най-високия лиценз "А", Светла и Красимир Николови работят с хиляди деца, младежи и възрастни и създават състезатели, които печелят европейски и световни титли. Част от възпитаниците им се състезават или работят в Германия, Дания, Канада, Турция, Гърция и др.

За контакти:
0888 421630; 0888 597686
График:
понеделник и сряда 17.30-18.30 ч. – деца от 5 до 14 години
вторник и четвъртък 20.00-21.00 ч. - възрастни

Индивидуални уроци по пиано, пеене и солфеж

>Индивидуални уроци по пиано, пеене и солфеж

Ако Вие или Вашето дете, имате интерес към пеенето или пианото, смятате, че имате талант, искате да придобиете необходимите теоретични знания и практически опит, тук е мястото, където може да го направите.
Райна Василева е млад, амбициозен и иновативен преподавател, също така действащ и концертиращ музикант.
Завършила е НУИ "Добри Христов" - Варна и Софийски университет "Св. Климент Охридски" със специалност пеене и пиано.
Участвала е в многобройни престижни фестивали, концерти, форуми и събития в България и по света, съвместно с група Аутентик, хор "Космически гласове", Банда Дел Падре, Блус Хистори Бенд и др.
Била е на една сцена с изпълнители като: Стоян Янкулов, Christiane Caram,  Roberto Quintero, Juan Garcia Herreros – The Snow Owl, Max Moya, Теди Кацарова, Милчо Левиев, Jun Miyake, Георги Андреев, Ryan Leslie и други.


За контакти: 0878370070
raina.vassileva@gmail.com
raynavasileva.com
График:
Часовете са с индивидуално договаряне

Регионална танцова организация (РТО) "Екстрийм шоу"

Регионална танцова организация (РТО) "Екстрийм шоу" съществува от 24 години е се е утвърдила като един от водещите танцови колективи в България. Активен участник и носител на призови места в редица национални и международни конкурси и фестивали.
РТО "Екстрийм шоу" обучава деца и младежи в различни стилове на съвременното танцово изкуство: хип-хоп, брейк, стрийт денс, MTV, характерни танци, стилизиран фолклор, джаз, пантомима, пластика и др.
Ръководител и хореограф е Кирил Костадинов – международен съдия по модерно танцово изкуство; президент на Българската секция на Международния танцов съвет CID UNESCO; президент на Международния фестивал на изкуства "Утринна звезда".
www.utrinnazvezda.com

За контакти: 0899 108875 – Кирил Костадинов

График:

вторник
16.00 - 17.30 ч.

събота
14.00 - 15.00 ч.

Танцова школа "Вай, дудуле"

Школа за народни танци "Вай, дудуле" е основана през 2006 г. Участниците в нея се запознават с красотата и многообразието на българския и балканския фолклор. Изучават се както автентични хора, така и хореографски композиции на фона на автентична музика и такава със съвременно звучене.
За контакти: 0899680236
График:
вторник и четвъртък
19.00-20.30 ч.

Клуб по спортни танци "Аватар тийм"

Клубът по спортни танци "Аватар тийм" е основан през 2014 г. от Георги Ценев – дългогодишен състезател, призьор от много национални и международни състезания. През 2012 г. Г.Ценев завършва НСА "Васил Левски" със специалност "Треньор по спортни танци". В клуба целогодишно се обучават над 100 деца в различни възрастови групи.
За учебната 2020/2021 г. клубът набира:
- момичета и момчета на възраст между 6 и 16 години в новите групи, както за активна състезателна дейност, така и за удоволствие;
- любители над 18 години за нова начинаеща група.
Тренировките се провеждат в ОКИ ДК "Искър".
За контакти: 0896616198 – Георги Ценев
График:
вторник, четвъртък и петък – 19 ч.

Галерия