Дом на културата Искър

Балетно студио "Модерато"

Балетно студио "Модерато" е съвременна школа за балет, основана през 2002 г. В школата се изучават различни стилове от модерния балет като: джаз, street-dance, mtv-dance, характерни (индийски, унгарски, руски, испански) танци, както и основните движения на класическия екзерсиз като основа за правилната постановка на тялото.
Учебната програма в студиото се провежда по методики и системи, съобразени с възрастта на децата. Тя създава двигателни навици, които обуславят правилното и хармонично оформяне и развитие на  тялото на детето. Чрез достъпни за децата упражнения и комбинации се усвояват основите на красивото и грациозно изкуство балет.

Главен художествен ръководител и основател на студиото е Кристина Огнянова-Тодорова, завършила класически балет в Националното училище за танцово изкуство и с отличие "балетна педагогика" в НМА "Проф.П.Владигеров" при изтъкнатата балерина и педагожка проф.Калина Богоева. Като хореограф поставя танците в постановки на оперетата "Царицата на чардаша" от И.Калман и мюзикъла "Алиса в страната на чудесата" от Ал.Йосифов.
Децата от школата участват в много концерти и печелят награди във фестивали и конкурси: "Знаме на мира", VІІ и VІІІ Фестивали на танцовото изкуство – София, 2008 и 2009 г. – две първи и една втора награда и др.

За контакти: 0888222884

График:
понеделник и сряда
18.00-20.00 ч.

Балетна школа "КА денс"

Балетна школа "КА денс" отваря врати през 2011 г. и бързо се развива и разраства. Високият професионализъм и голямата любов на педагозите към балета и към децата бързо дават своите резултати. Основното лице и типичната характерна линия в постановките на "КА денс" са действените танци и сюжетната линия, на която хореографите особено държат. Възпитаниците на школата печелят награди и дипломи и участват активно в много концерти, конкурси и фестивали. Стъпвайки на голяма сцена, децата се докосват до истинското професионално творчество и се потапят в изящността, красотата и финеса на изкуството балет.

Константина Ханджиева е един от основателите на школата. Завършва класически балет в Националното училище за танцово изкуство и балетна педагогика в НМА "Проф.Панчо Владигеров". Солистка е на балет "Арабеск" и преподавател в НУТИ.
Мария Чобанова завършва балетна педагогика в НМА "Проф.Панчо Владигеров". Специалист с дългогодишен опит в обучението по класически танц в много школи и училища.

За контакти: 0889 488188

График:
понеделник и сряда
18.00-19.00 ч.

Школа "Слънчице"

Школата е основана и ръководена от Мими Атанасова и съществува повече от 15 години. В нея децата работят с различни материали и техники, усещат широките възможности, които им дава изобразителното изкуство да изразят себе си, своето усещане за света, чувства, мисли, мечти!
В ателието с много старание децата овладяват майсторството за изработване на бижута от керамика, рисуване върху стъкло, текстил, керамични материали, създаване на апликации с природни и други материали.
Ежегодно се организират пленери през пролетната ваканция и летни лагери, които дават възможност на децата да опознаят България, да посетят различни исторически места и природни забележителности. Рисувайки сред природата "малките слънчица" стават по-наблюдателни, чувствителни, възпитават в себе си усет към красивото и любов към природата. Така изграждат добри навици на общуване, установяват дълготрайни приятелски взаимоотношения, учат се да си помагат и да работят в екип, да бъдат търпеливи и толерантни.

За контакти: 0896 650400

График:
събота
10.30-12.00 ч.

Детска вокална група "Искър"

Вокална група "Искър" е приемник на дейността на трио "Искър". Децата от формацията изпълняват автентични български народни песни. Заредени с любов към българския фолклор, те непрестанно обогатяват репертоара и усъвършенстват майсторството си.
Участници в много концерти, фестивали, конкурси и други представителни форуми, те са носители на медали и отличия, между които от Националния детски фолклорен конкурс "Напеви от Северозапада" и Детския национален конкурс за музикално и танцово изкуство "Орфеева дарба".

Ръководител на състава е Ганка Камишева – физик, уредник на Музея по история на физическите науки към Института по физика на твърдото тяло при БАН. Сериозните научни занимания обаче не пречат на голямата любов на Г.Камишева към българския фолклор. Богатия си сценичен опит тя споделя с децата от група "Искър" и  ги зарежда с любов към непреходното българско изкуство.

За контакти: 0899750590

График:
понеделник и сряда
18.00-20.00 ч.

Школа по китара

В програмата на Школата освен овладяването на инструмента китара, се изучават и произведения на класически и съвременни композитори. Децата се потапят в артистична, творческа атмосфера и изграждат отношението си към музиката и изкуството като цяло.

Ръководител на школата е Огнян Весков – изпълнител и преподавател по китара в Нов български университет, солист на биг бенда на БНР, бивш китарист на "Акага" и "Тоника СВ", студиен и концертиращ музикант, участвал в съвместни изяви с Natalie Cole, Randy Brecker, Jamie Davis и др., участник в записите на музиката на много български и чужди кинопродукции.

За контакти: 0888 476940

ogiveskov@gmail.com

raynavasileva.com


График:
понеделник, вторник, сряда и четвъртък
18.00-19.00 ч. събота
10.00-12.00 ч.

Карате-клуб "Фунакоши"

Клубът е създаден през 2006 г. и предлага тренировки по карате за деца и младежи. В клуба се практикува шотокан карате до като изкуство, а не в неговата спортно-състезателна форма. Целта е работа с децата и всички трениращи за тяхното здраве, самоконтрол, уважение, чест и всички качества, в които възпитава Бушидо, изхождайки от максимата, че карате до е не само изкуство, морал и хармония - то е път в живота.


Главен инструктор в клуба е Цветомир Господинов ІІ дан - практикува карате до от 1997 г. Защитил е първата си майсторска степен през 2005 г. пред сенсей Садашиге Като VІІІ дан – главен инструктор на IJKА - Европа. През 2010 г. защитава и втори дан отново пред IJKA. Сертифициран фитнес инструктор и специалист по хранене по системата на C.O.R.F.I.T. от 2006 г. Бакалавър по психология от НБУ, квалифициран треньор по Карате от НСА с множество допълнителни специализации и стажове в областта на образованието и спорта.За контакти: 0885 007746

График:
понеделник и сряда
19.00-21.30 ч.
събота
13.00-15.00 ч.

Ателие "Пъстри мечти"

В ателие по приложни изкуства "Пъстри мечти" децата получават задълбочени знания и умения, свързани с изкуството.
Добре дошли са деца и ученици, кандидати за художествени училища, деца с нарушения в говора и развитието с или без дарби в областта на изкуствата.
„Пъстри мечти“ организира следните дейности:
приложни изкуства, съчетани с арт-терапевтични техники на себеизразяване;
основи на керамиката и скулптурата, функционални изкуства; подготвителни курсове за кандидатстващи ученици в специализирани художествени училища.

Ръководителят Таня Беева е завършила специална педагогика и педагогика на изобразителното изкуство, като интересите й към арт-терапията прерастват в създаденото от нея ателие за дейности по интереси, по-специално приложни изкуства.
Преподавателите – Силвия Маркова и Елена Вутова - са завършили Националната художествена академия. С активна творческа биография и богат опит в работата с деца.За записване и информация: 0896 87 34 87 и 0895 778783 – Таня Беева

 

График:

неделя
10.00 до 11.30/12.00 ч. – два учебни часа

вторник 
17.00 до 18.30/19.00 ч. – два учебни часа

Логопедичен кабинет

В логопедичния кабинет се извършват логопедична диагностика и терапия при:

  • проблеми в артикулацията (фонологични нарушения, дислалия);
  • проблеми в говора при вродена цепка на устната и/или небцето и велофарингиална недостатъчност (ринолалия);
  • проблеми в говора вследствие на детска церебрална парализа (дизартрия).
  • проблеми в говора вследствие апраксия, диспраксия;
  • аномалии в качествата, височината, силата и тембъра на гласа поради лоша хигиена на гласа, функционални или органични причини (гласови нарушения – афония, дисфония, ринофония) и др.

Логопедът Тоня Пелова е специалист с многостранни познания. Завършила е СУ "Св.Климент Охридски" със специалност "логопедия", ВТУ "Св.св.Кирил и Методий" със специалност "Предучилищна педагогика" и допълнителна специалност за работа с деца с интелектуална недостатъчност. Методът й е индивидуален, избягва дидактични подходи, прилага творчество и позитивна подкрепа.

 

За контакти: 0878718210, 0897732198, 0887927725
E-mail: toniahpelova@abv.bg

Танцов клуб "ХороТропанка"

 В танцов клуб "ХороТропанка" се изучават български народни танци. Тук можете да срещнете нови приятели, да се разтоварите от натоварения работен ден, да прекарате времето си приятно и весело.
За контакти: 0889 928022 - Филип ПоповГрафик:
понеделник
20.00 - 21.00 ч.
вторник, четвъртък и петък
19.00 – 20.00 ч.

Спортно дружество "Спортни Таланти"

Спортно дружество "Спортни Таланти" е сдружение на треньори и родители, създадено 2012 година. Основната му цел е да създава условия за спортуване на децата, както и безопасна, приятна атмосфера за практикуване на спортни занимания.
Школата предлага забавни и атрактивни занимания с и без уреди, много игри и танци. Акцентът е върху масовия спорт и здравословния начин на живот. Хармонично развиване чрез движения, за предотвратяване на хиподинамията (обездвижването) и затлъстяването при подрастващите, които са основни проблеми на XXI век.
В тренировките по художествена гимнастика и мажоретки децата ще имат възможност да практикуват и да бъдат част от тези красиви, елегантни и атрактивни спортни дейности, както и да се докоснат до хармонията от грациозни движения, музика и танц.
Тренировките имат за цел:

- всестранно физическо развитие на подрастващите деца и девойките;
- формиране на красива фигура, пластичност и изящество на движенията;
- развиване на двигателни качества - гъвкавост, издръжливост, сила, бързина, координация, както и морални качества за отговорност, трудолюбие и самодисциплина;
Скъпи родители, ако искате вашето дете да се забавлява, спортува и израства, развивайки своята двигателна и музикална култура, заповядайте на нашите занимания!

 

За контакти и предварително записване:
Александра Босакова
Тел.: 0883489433
E-mail: alex.bosakova@gmail.com
https://www.sportnitalanti.org/
https://www.facebook.com/Sports.talents.gymnastics/

График:
Събота и неделя
10.00 – 11.00 ч. - Художествена гимнастика
11.30 – 12.30 ч. - Мажоретки

Курс по арттерапия

Изтърканите цървули

Емоционална интелигентност чрез арттерапия
Практически курс за деца и родители

В основата на арттерапията стоят въображението, креативността и играта. Заниманията чрез изкуство се харесват на децата, защото им помагат да се справят с напрежението на ежедневието, с техните страхове, трансформират чувствата им.
Ако искаме децата ни да бъдат щастливи хора, важно е да развиваме както умствените, така и емоционалните им умения.
Арттерапията дава условия всеки да се свърже с вътрешните си ресурси, да проектира мечти и цели. Не се изискват художествени умения, а само любопитство и желание за работа.


За контакти: 0889 906560 – Симона Игнатова
График:
всяка сряда
18.00-19.00 ч.

Актьорска студия "Арте"

Актьорски студия АРТЕ

Актьорска студия "Арте" е наскоро създадена театрална школа за деца, но вече спечелила първата си награда от детско-юношеския театрален фестивал "Сцена край морето" в Поморие.
Студия "Арте" има за цел да потопи децата в магията на театъра и киното, смело и отговорно да влизат в образа на дадения персонаж, да могат чрез своята емоция да придадат живот на спектакъла. Да открият нови приятели, да се забавляват и да превърнат живота си в изкуство. В актьорска студия "Арте" се изучават: актьорско майсторство, техника на говора, сценична реч, сценичен бой, сценично движение, различни танцови хореографии и история на театъра и киното.
За актьорска студия "Арте" работи екип от млади и амбициозни хора, сценографи и хореографи, а ръководител на студията е Илчо Димитров.
Илчо Димитров е завършил НАТФИЗ през 2011 г. в класа на проф. д-р Атанас Атанасов.
Участвал в постановки на НТ "Иван Вазов", Сатиричен театър "Алеко Константинов", Младежки театър "Николай Бинев" и др.
За контакти:
0894 38 33 93 - Илчо Димитров
0898 60 11 12 - Красимира Костова
E-mail: ikarte1102@gmail.com

 

График:
събота
10.00-13.00 ч.
13.00-16.00 ч.
неделя
10.00-13.00 ч.

Танцспорт клуб "ЛОТОС"

Историята на Танцспорт клуб "ЛОТОС" започва през 1989 г. Вече 25 години клубът обучава любители на елегантните бални и латино танци от всички възрасти. Времето, прекарано в танцовата зала се превръща в приятен релакс, разтоварващ от стреса на ежедневието; възможност за общуване с нови, интересни хора; начин да се откъснем от сивотата и грижите и да се потопим в емоционалния свят на музиката и красивите движения. Създатели и ръководители на клуба са професионалните треньори и учители по спортни танци, възпитаниците на Националната спортна академия Светла и Красимир Николови - състезатели в най-високия клас "Международен", десеткратни шампиони на България по стандартни танци в клас "Сеньори", треньори и съдии с най-високия лиценз "А", Светла и Красимир Николови работят с хиляди деца, младежи и възрастни и създават състезатели, които печелят европейски и световни титли. Част от възпитаниците им се състезават или работят в Германия, Дания, Канада, Турция, Гърция и др.

За контакти:
0888 421630; 0888 597686
График:
понеделник и сряда 17.30-18.30 ч. – деца от 5 до 14 години
вторник и четвъртък 20.00-21.00 ч. - възрастни

Балетно студио "Модерато"

Балетно студио "Модерато" е съвременна школа за балет, основана през 2002 г. В школата се изучават различни стилове от модерния балет като: джаз, street-dance, mtv-dance, характерни (индийски, унгарски, руски, испански) танци, както и основните движения на класическия екзерсиз като основа за правилната постановка на тялото.
Учебната програма в студиото се провежда по методики и системи, съобразени с възрастта на децата. Тя създава двигателни навици, които обуславят правилното и хармонично оформяне и развитие на  тялото на детето. Чрез достъпни за децата упражнения и комбинации се усвояват основите на красивото и грациозно изкуство балет.

Главен художествен ръководител и основател на студиото е Кристина Огнянова-Тодорова, завършила класически балет в Националното училище за танцово изкуство и с отличие "балетна педагогика" в НМА "Проф.П.Владигеров" при изтъкнатата балерина и педагожка проф.Калина Богоева. Като хореограф поставя танците в постановки на оперетата "Царицата на чардаша" от И.Калман и мюзикъла "Алиса в страната на чудесата" от Ал.Йосифов.
Децата от школата участват в много концерти и печелят награди във фестивали и конкурси: "Знаме на мира", VІІ и VІІІ Фестивали на танцовото изкуство – София, 2008 и 2009 г. – две първи и една втора награда и др.

За контакти: 0888222884

График:
понеделник и сряда
18.00-20.00 ч.

Индивидуални уроци по пиано, пеене и солфеж

>Индивидуални уроци по пиано, пеене и солфеж

Ако Вие или Вашето дете, имате интерес към пеенето или пианото, смятате, че имате талант, искате да придобиете необходимите теоретични знания и практически опит, тук е мястото, където може да го направите.
Райна Василева е млад, амбициозен и иновативен преподавател, също така действащ и концертиращ музикант.
Завършила е НУИ "Добри Христов" - Варна и Софийски университет "Св. Климент Охридски" със специалност пеене и пиано.
Участвала е в многобройни престижни фестивали, концерти, форуми и събития в България и по света, съвместно с група Аутентик, хор "Космически гласове", Банда Дел Падре, Блус Хистори Бенд и др.
Била е на една сцена с изпълнители като: Стоян Янкулов, Christiane Caram,  Roberto Quintero, Juan Garcia Herreros – The Snow Owl, Max Moya, Теди Кацарова, Милчо Левиев, Jun Miyake, Георги Андреев, Ryan Leslie и други.


За контакти: 0878370070
raina.vassileva@gmail.com
raynavasileva.com
График:
Часовете са с индивидуално договаряне

Регионална танцова организация (РТО) "Екстрийм шоу"

Регионална танцова организация (РТО) "Екстрийм шоу" съществува от 24 години е се е утвърдила като един от водещите танцови колективи в България. Активен участник и носител на призови места в редица национални и международни конкурси и фестивали.
РТО "Екстрийм шоу" обучава деца и младежи в различни стилове на съвременното танцово изкуство: хип-хоп, брейк, стрийт денс, MTV, характерни танци, стилизиран фолклор, джаз, пантомима, пластика и др.
Ръководител и хореограф е Кирил Костадинов – международен съдия по модерно танцово изкуство; президент на Българската секция на Международния танцов съвет CID UNESCO; президент на Международния фестивал на изкуства "Утринна звезда".
www.utrinnazvezda.com

За контакти: 0899 108875 – Кирил Костадинов

График:

вторник
16.00 - 17.30 ч.

събота
14.00 - 15.00 ч.

Танцова школа "Вай, дудуле"

Школа за народни танци "Вай, дудуле" е основана през 2006 г. Участниците в нея се запознават с красотата и многообразието на българския и балканския фолклор. Изучават се както автентични хора, така и хореографски композиции на фона на автентична музика и такава със съвременно звучене.
За контакти: 0899680236
График:
вторник и четвъртък
19.00-20.30 ч.

Галерия